Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Dostępność
nieokreślona
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Miedźno
(1)
Autor
Janus Urszula
(1)
Krejča Jindřich
(1)
Šedo Anton
(1)
Rok wydania
1980 - 1989
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Przyprawy
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Rośliny źródłem przypraw / Anton Šedo, Jindřich Krejča ; ze słow. tł. Urszula Janus - Wyd. 2 - Warszawa : Państ. Wydaw. Rolnicze i Leśne, 1988 (Martin : SNP) - 233, [11] s., [1] k. tabl. : rys. kolor. ; 22 cm.
Od dawna znane są powiedzenia dotyczące prawidłowego odżywiania się: „zdrowiej jeść – zdrowiej żyć”, „dobry kucharz jest dobrym lekarzem”, „lepiej się trawi to, co dobrze smakuje”. Przyrządzanie smacznych i zdrowych potraw może być zajęciem przyjemnym i twórczym. Chcemy przekonać Czytelników, że gotować można z przyjemnością. Konieczna jest do tego znajomość przypraw oraz możliwości ich stosowania. Aby poznać przyprawy, należy najpierw poznać rośliny, które ich nam dostarczają, następnie zaznajomić się ze składem chemicznym przypraw i wpływem, jaki wywierają na organizm ludzki. Trzeba też wiedzieć, jak pachną i smakują, do jakich potraw mogą być dodawane oraz jakie są ich nazwy handlowe, co ułatwi nam zakupy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Miedźno
Brak informacji o dostępności: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej